Pladevibrator leje Horsens

 • Effekt: 400-500 m²/time.

 • Kompressionsdybde: 20 cm

 • Kørehastighed: 40 mtr. pr. minut

 • Effektivitet: 450 m2 pr. time

 • Motortype: Benzin

 • Pladestørrelse: 500 mm x 360 mm

 • Vægt: 62,0 kg

Prof pladevibrator med benzinmotor, blyfri 95 oktan.
5,5HK Loncin G160F motor.
Snor-start.

 

Denne kraftfulde pladevibrator fra Masalta, benyttes til at komprimere inden lægning af sten, fx til en indkørsel, stier eller terasser.

Designet er kompakt, og maskinen er let at håndtere og transportere med transport hjul.

Dagsleje inkl. moms og forsikring

Kun kr. 150,-

Masalta MS60-2 62 kg. pladevibrator (Specifikationer)

Lej en pladevibrator med transporthjul

Sådan anlægger du din egen sten terrasse

Drømmer du om at forlænge huset med en terrasse eller en sti med sten eller fliser? Så se med her.

Det kan godt lade sig gøre selv at anlægge en flot og lige stenterrasse, men det kræver det rette udstyr samt en smule håndværkersnilde.

Det kræver en del arbejde at lægge en stenterrasse selv. Men har du det rigtige værktøj og udstyr - og er du ikke bleg for at flytte en del jord kan det forholdsvis nemt lade sig gøre.

 

Derfor er en stenterrasse måske den løsning, der giver dig en lille oase i haven, hvor du kan nyde en lun sommeraften eller invitere venner og familie på grill og kolde drinks.

Det alle vigtigste er at underlaget er tilpas stabilt og plant samt sikre, at terrassen har det rette fald væk fra huset.

Du skal dog være klar på, at det kræver en del kræfter, at anlægge en terrasse af sten. Det er et tungt og slidsomt arbejde, og der skal graves en masse jord væk og køres grus til.

Denne opgave er noget lettere med en minilæsser, samt evt. en motorbører.

Det kan jo også være, at du vil anlægge en havesti med sten eller fliser, som kan være en mere overkommelig opgave, hvis området ikke er for stort. Fremgangsmåden er den samme.

Lej en gummimåtte til pladevibrator

Brugermanual til Masalta pladevibrator

Det skal du bruge til at bygge en stenterrasse

 • Pladevibrator

 • Evt. bundsikringsgrus

 • Stabilgrus

 • Afretningsgrus

 • Evt. brolæggergrus

 • Fugesand

 • Murersnor

 • Sten til belægning

 • Vinkelsliber eller fliseklipper

 • Beskyttelsesbriller

 • Arbejdshandsker

 • Høreværn

 • Kost

 • Skovl

 • Afrettersæt med vaterpas (Kan lejes her)

 • Trillebør

Hvordan griber du opgaven an, når du skal anlægge terrassen?

God planlægning er nøglen til et vellykket resultat, uanset hvilken type byggeprojekt, du kaster dig ud i. Det gælder også, når du skal anlægge din terrasse, hvor følgende fremgangsmåde kan anbefales:

 

 1. Planlæg placeringen af din terrasse

 2. Lav en ordentlig skitse

 3. Bestil dine materialer

 4. Grav ud og få lavet et fundament af grus

 5. Læg stenene og giv terrassen den sidste finish

Hvor skal din nye terrasse placeres?

Måske er det rart med adgang til en terrasse direkte fra stuen eller køkkenalrummet, så er det ikke sikkert, at netop stedet med de optimale adgangsforhold er velegnet til formålet.

Der blæser måske for meget, eller det kan være at der er skygge det meste af dagen.

Men en terrasse der er tæt på boligen bliver anvendt mere end en som ligger et stykke fra huset.

Så måske skal du tænke læhegn eller fældning af træer ind i projektet.

Bestil altid materialerne i god tid.

Sørg også for at leje det rigtige udstyr, hvis du ikke selv har det.

Særligt en pladevibrator og en fliseklipper vil lette arbejdet meget.

En stenterrasse består af flere lag:

 • Selve stenbelægningen

 • Fugesand

 • Afretningslag på ca. 3 cm af afretningsgrus

 • Bærelag på ca. 10-15 cm af stabilgrus

 • Evt. bundsikringslag på ca. 15 cm af bundsikringsgrus

Det er en god ide at få materialerne leveret.

Grus fylder overraskende meget.

 

Valg af sten til terrassen

Der er mange muligheder, når du skal vælge, hvilken stenbelægning du ønsker på terrassen. Og prisen svinger en del.

Du skal fx overveje, om det skal være natursten eller betonsten, og om de skal lægges i et bestemt mønster eller side om side.

Hvis du vil lægge stenene i et mønster af sten i farver, størrelser, er det en god idé at lægge et mindre areal som prøve, inden du køber ind til hele terrassen. Dermed kan du både se, om stenene passer sammen rent visuelt, og om mønsteret går op i længde og bredde. Husk, at der skal være plads til fuger mellem stenene.

Fyld til fugerne

Husk at købe sand til at fylde mellem belægningens fuger. Det er bedst at bestille rigtigt fugesand. Fugesand har en god kornstørrelse, som gør, at det kommer godt ned imellem fliserne. Desuden kommer fugesand fra havbunden og er derfor uden ukrudtsfrø.

Sådan graver du ud og sikrer et stabilt fundament

Hvis du skal have glæde af terrassen i mange år, er det vigtigt, at underlaget er i orden. Det kræver derfor en del gravearbejde, og der skal køres en del grus, når terrassen skal etableres.

Er belastningen på terrassen blot havemøbler og mennesker kan du undlade bundsikringen og kun anvende stabilgrus. Men vil du være helt sikker på at fliserne ikke skubbes op af frosten eller synker pga. belastning, bør du anvende et bundsikringslag under stabilgruset.

Hvis du laver et bundsikringslag skal du grave 30-35 cm jord væk der, hvor terrassen skal ligge, da der som nævnt skal være plads til et lag bundsikring på ca. 15 cm nederst, et bærelag af stabilgrus på ca. 10 cm og et afretningslag på ca. 3 cm, foruden selve stenen, som er omkring 5 cm.

 

Orker du ikke at gå i gang med skovlen, kan du fx leje en minigraver. Jorden, du graver væk, kan evt. bruges i bede i haven.

Undlader du bundsikringslagen kan du nøjes med at grave 15-20 cm væk. Når du har gravet ud, skal du tjekke, at bunden er plan, og at der er fald væk fra boligen på 2 cm pr. løbende meter.

 

Derefter lægges bundsikringslaget. Dette vibreres med en pladevibrator.

 

Ligeledes skal du sikre, at der også er fald på bundsikringslaget, hvis terrassen ligger op ad huset. Du kan anvende en retskinne til at sikre en plan overflade. Hernæst udlægges stabilgruset, som er bærelaget.

Også dette skal komprimeres med en pladevibrator, og rettes af med en retskinne. Overfladen skal være meget jævn.

Til slut udlægges afretningslaget i en tykkelse på ca. 3 cm. Brug afrettersæt til at styre, så du får et helt plant lag.

Sådan lægger du stenene

Når underlaget er i orden, kommer du til den sjovere del af arbejdet, nemlig at lægge fliserne/stenene. Det er forholdsvis nemt og rart at se, hvordan arbejdet skrider fremad.

Der kan være synlige farveforskelle mellem stenene fra palle til palle, selvom de egentlig burde have samme farve. Derfor er det en god idé at blande stenene, inden du lægger dem. Så vil forskellene blot give et farvespil i terrassen.

Inden du går i gang med at lægge stenene, må du selvfølgelig have styr på, hvilken form og størrelse terrassen skal ende med at have. Hvis terrassen består af større fliser, er det fx en god idé at lægge en række sten ud både i terrassens længde og bredde. Så kan du tjekke, om det går op med den størrelse, du har planlagt.

Hvis du har regnet forkert, er det bedre at finde ud af det på dette tidspunkt, end når du har lagt halvdelen af terrassen.

Husk at spænde en muresnor ud, som du kan lægge stenene efter for at være sikker på, at de ikke komme til at lægge skævt.

Hvis terrassen skal have form som en cirkel eller en halvcirkel, skal du begynde med at finde ud af præcis, hvor midten skal være. Du skal nemlig lægge stenene ud fra dette centrum.

Har du brug for at skære sten og fliser til, for at de passer i kanten af terrassen, kan det gøres på flere måde. En sikker måde er at anvende vinkelsliber med en diamantklinge. Læg et snit med vinkelsliberen på bagsiden af stenen, og slå hernæst hårdt med hammer på den del, der skal væk. På denne måde opstår der rustikke brud, som ser naturlige og oprindelige ud.

Chaussésten skal slås over. Slå hårdt med hammeren på den del, der skal væk.

Når du har lagt alle sten, skal der fejes fugegrus ned i fugerne mellem stenene. Fej, så fliserne bliver helt rene. Vibrer hernæst stenene med pladevibratoren, brug kun pladevibrator på sten, der er 30 x 30 cm eller mindre. Er stenene større, skal der anvendes en brolæggerjomfru.

Produkter

Udlejning af maskiner til:​

> Jord arbejde

> Have og park

> Byggeri og beton

> Stillads og løft

> Værktøj og måling

Kontakt

Centrum Maskinudlejning

Bollervej 131, 8700 Horsens

Tlf.: 75 62 24 80

Mail: info@cema.dk

Åbningstider

Telefon: 75 62 24 80

Hverdage fra 08:00 til 17:00

Afhentning:

Alle ugens dage efter aftale.

 

Levering:

Alle ugens dage efter aftale.

 • Facebook
 • Instagram