Vertikalskærer leje i Horsens og omegn ELIET 501 markedets bedste plænelufter

Eliet E501 plænelufter udlejning (Specifikationer)

 • Drift: Benzin

 • Motor: Honda GX200

 • Ydelse (hk): 6.0

 • Tankkapacitet: 3,1 l

 • Brændstofforbrug: Cirka 1,5 l/t

 • Arbejdsbredde: 500 mm

 • Startsystem: Håndstart

 • Dimensioner (H x B x L): 1.000 x 740 x 1.200 mm

 • Egenvægt: 63,0 kg

Dagsleje inklusiv moms og forsikring. Kr. 450,-

Hvad gør en vertikalskærer?

Vertikalskæring foretages med en maskine, som med små knive skærer vertikalt, det vil sige lodret ned i græsplænen. Dette kaldes også for en plænelufter.

Knivene er monteret på en valse, som drejer rundt. Formålet er, at bekæmpe ukrudt ved at skabe bedre vækstbetingelser for græsset.

 

Når man vertikalskærer, skabes der lys og luft til ny skud-dannelse på de små græs planter. Desuden er formålet at fjerne mos samt tørt dødt græs i bunden af plænen.

 

Dette lag kaldes filt og hæmmer græsplanternes vækst. 

Hvornår skal man anvende en vertikalskærer?

Vertikalskæring skal ske, når græsset er i god vækst og uden for tørkeperioder. I praksis vil det sige fra slut april frem til begyndelsen af juni, samt fra begyndelsen af august til slutningen af september.

Gødning af plænen efter vertikalskæring

Efter vertikalskæringen bør du gøde din plæne med en god universal plænegødning.

Vi tilbyder leje af værktøj og maskiner

Hos Centrum Maskinudlejning er opgaven aldrig for stor. Her får du adgang til det bedste udstyr - til de bedste priser.

 

Du kan leje alt lige fra stilladser til entreprenørmaskiner og meget mere. Vi leverer altid til den aftalte tid, hvor du har brug for det.

 

Ring på 75 62 24 80 - så hjælper vi med det, du lige står og mangler.


Hvorfor eje, når du kan leje? Med vores udlejning af værktøj og maskiner, har du adgang til branchens bedste udstyr

Hvorfor er ELIET 501 den bedste plænelufter på markedet..?

 • Kraffuld 6.0 Hk Honda motor.

 • Arbejdsbredde på 500 mm.

 • Høj egenvægt for øget stabilitet.

 • Patenterede selvslibende knive.

Kan lejes pr. dag inklusiv moms og forsikring for kun kr.

450,-

10 gode råd til den perfekte plæne

1. Luft plænen

Med en vertikalskærer/plænelufter renser du effektivt græsplænen for mos og græsrester.
En række knive på en valse bevæges hen over plænen og skærer nogle løsnende spor, mens mos og dødt materiale trækkes op. Behandlingen giver plænen luft og bedre vækstbetingelser, da rodsystemet herefter lettere optager vand, luft og gødning.

2. Fjern mos

Behandl græsplænen med en vertikalskærer eller en mos-opriver, som kan lejes, købes eller lånes. Maskinen fjerner mos og skærer ned i græssets rodnet (maks. 3 mm), så det tyndes ud, bliver mindre tæt og giver plads til nye skud. Uden mos bliver der gode vækstbetingelser for et nyt, robust rodnet. At ruske op i græssets rødder med vertikalskærer kan gentages flere gange i løbet af sæsonen, dog ikke i tørkeperioder. Da mos trives bedst i skygge, kan du overveje at fælde eller beskære de mest skyggende træer og buske.

3. Spred sand

Tilføj maksimalt en halv cm sand, hvis der er eftersået med græsfrø på plænen, eller for at oprette ujævnheder. Sandet fordeles ud på plænen med bagsiden af en rive. Derved bliver jorden omkring græsset mere porøs, og når græsfrøene dækkes fås en bedre spiring.

4. Giv gødning

Græsplænen gødes herefter med plænegødning tre gange på sæsonen i henholdsvis april, maj/juni og august/september. Hvis man bruger opsamler på sin plæneklipper, skal man bruge dobbelt så meget gødning, da græsafklippets næringsstoffer mangler.

5. Tilsæt næring

Behovet for at berige plænen med kalk afhænger af jordbundens surhed, så tag en jordbundsprøve og få svar på om der er behov for kalk eller ej. Testsæt kan købes på planteskoler, i byggemarkeder eller på nettet.

6. Vand i varmen

Normalt kan plænen klare sig selv. Men når det bliver rigtig varmt, kan det være nødvendigt med ekstra vanding. Græsplænen vandes med 20 mm vand til hele vækstlaget, når den begynder at blive sveden. Så sættes der rødder længere nede i jorden.

7. Undgå ukrudt

Ukrudt undgås med plænerens. Sprøjt ved minimum 12 grader. Græsset må ikke have været klippet de seneste fire dage. Det må ikke regne før tidligst seks timer efter, og der skal gå yderligere fire dage før næste klipning. Er du imod kemi, findes naturlige bekæmpelsesmidler på markedet. Der er dog også den mulighed at bruge knofedt: Fjern mælkebøtter, vejbred m.m. med et redskab til formålet: Det har træskaft og en cirka 15 cm jernpind kløvet i spidsen. Så kan uønskede planter ”vrikkes op”.

8. Bekæmp muldvarper

Havens små gravere bekæmpes med saks ved første skud. Du må selv i krig og kan ikke forvente hjælp fra kommunens skadedyrsbekæmper. Køb to-tre sakse i byggemarkeder og læs instruktionen. Der graves hul ned i skuddet til muldvarpen gang, og saksen placeres i udgangsposition med lokkemad. Der hældes jord over og en omvendt spand beskytter bunken.

9. Fjern afklip og nedfald

Ved græssets sidste tre klipninger i oktober-november skal græsafklip og visne blade rives væk for at forebygge sneskimmel i vintermånederne.

10. Lap hullerne

Er du så uheldig, at der går hul på din plæne, fordi hunden har tisset eller muldvarpen har gravet, så betyder det ikke, at du skal vente en hel sæson på at få lappet hullerne. Flere producenter tilbyder små “plastre af græs”, der dækker den bare plet. Alt du skal gøre er, at placere den korklignende plade på pletten. Når du vander pladen, bliver den porøs, og du kan nemt forme den, så den dækker hullet. Herefter vil græsfrøene spire, og din græsplæne vil hurtigt blive tæt, grøn og klar til sommerens aktiviteter.

Produkter

Udlejning af maskiner til:​

> Jord arbejde

> Have og park

> Byggeri og beton

> Stillads og løft

> Værktøj og måling

Kontakt

Centrum Maskinudlejning

Bollervej 131, 8700 Horsens

Tlf.: 75 62 24 80

Mail: info@cema.dk

Åbningstider

Telefon: 75 62 24 80

Hverdage fra 08:00 til 17:00

Afhentning:

Alle ugens dage efter aftale.

 

Levering:

Alle ugens dage efter aftale.

 • Facebook
 • Instagram