Søg
  • CEMA Maskinudlejning

Hvornår skal hækken klippes..?

Hvornår hækken skal klippes, er det spørgsmål, der kan give anledning til ophedede diskussioner over eftermiddagskaffen. Men svaret afhænger både af hækken og af haveejerens ønsker.


Klip inden Sankt Hans

Skal klippes inden Sankt Hans..? Det er en velkendt tommelfingerregel for haveejere. Men reglen er og bliver en sandhed med modifikationer. Det er nemlig langt fra alle hække, der skal klippes samtidigt. Det rigtige tidspunkt afhænger af hækplanternes vækstform og væksthastighed.

Klippes igen først på efteråret

Så længe der er tale om kraftigtvoksende hække som mange ligustersorter, lind, tjørn og navr, er der god mening i at klippe inden Sankt Hans og igen sidst i august eller først i september. Hækplanterne vil hurtigt dække snitfladerne med nyvækst og vil uvægerligt trænge til endnu en klipning sidst på sommeren.

Klipper du for sent sættes der gang i nye skud

Du må aldrig klippe hækken senere end begyndelsen af september. Du risikerer, at hækken sætter gang i nye skud, der ikke når at modne før vinteren, og derfor er hækken meget udsat for frostskade.


Spar en klipning - klip først til juli

Du kan dog også se bort fra de gamle haveråd og trække klipningen til midten af juli. Så kan du nøjes med en enkelt klipning og eventuelt lidt opfølgende studsning. En strategi, der er helt oplagt at vælge til hække af bøg og avnbøg, men som også er anvendelig til liguster og lignende. Som en ekstra bonus, er dette også meget bedre for alle fugleungerne, som ligger i deres redder i hækken.


Men det kræver at dig og naboerne vil se på en halv pjusket hæk i foråret.


Lej evt. En hækklipper hos www.cema.dk

4 visninger

Produkter

Udlejning af maskiner til:​

> Jord arbejde

> Have og park

> Byggeri og beton

> Stillads og løft

> Værktøj og måling

Kontakt

Centrum Maskinudlejning

Bollervej 131, 8700 Horsens

Tlf.: 75 62 24 80

Mail: info@cema.dk

  • Facebook
  • Instagram

Åbningstider

Telefon: 75 62 24 80

Hverdage fra 08:00 til 17:00

Afhentning:

Alle ugens dage efter aftale.

 

Levering:

Alle ugens dage efter aftale.